Kärt barn har många pärlor

Har du fått äran att bli gudförälder till en nyfödd flicka? Eller är du på jakt efter en personlig och hållbar gåvoidé? Börja samla på Atelier Torbjörn Tillanders doppärlor, deras värde växer parallellt med barnet.

Ibland är det svårt att hitta på en gåva till ett barn, de upplevs vara omgivna av utbytbara materiella ting redan från födseln. Mängden skräp och prylar som senare hamnar på loppmarknad eller barnet växer ur upptar plats och utgör en fallgrop  ur ekologisk synpunkt. 

År 1967 utvecklande Torbjörn och Paula Tillander tillsammans en evig gåva. Doppärlor! I all sin enkelhet är gåvan genial; samla en pärla i taget åt ett kärt barn som kommer ha användning av gåvan livet ut.

Många inleder samlandet i samband med dopet och fortsätter införskaffa en pärla varje födelsedag och jul. De värdefulla pärlorna uppnår snart ett stort antal och när barnet blir vuxen har hon ett färdigt pärlband att bära. 

En pärla kostar 40 €, därmed är samlandet lämpligt för många gudföräldrars, farföräldrars eller föräldrars plånbok. Även mer exklusiva alternativ erbjuds, till exempel briljantslipade 0,03 ct F-G/vvs diamanter, där priset ligger på 69 € per styck. 

Här är Valeria Lammi från Tammerfors. När hon fyllde ett år bestämde sig släkt och vänner för att skaffa henne en gåva som kunde finnas kvar för all framtid. 

Vänner och farföräldrar köpte tillsammans 20 stycken doppärlor och tillsammans med dem kom ett rosa band från Atelier Torbjörn Tillander så att pärlorna kan användas redan denna dag på tillställningar som så tillåter. Ännu är det en bit kvar till ett färdigt pärlband, men början är lovande!

– Jag har själv gett pärlor åt mina gudbarn, så det var alldeles underbart att även Valeria fick en egen samling påbörjad, berättar mamma Krista Uusitalo och förtsätter:

– Denna gåva är så enkel att ge och dyrbar för mottagaren. 

Familjen som bor i Tammerfors uppskattar servicen som Atelier Torbjörn Tillander erbjuder. Om ingen råkar befinna sig i Helsingfors när bemärkelsedagar närmar sig sköter personalen i juveleraraffären det genom att sända pärlan, i gåvoförpackning,  direkt till hemadressen. 

Förfrågningar per telefon 09 686 0980- eller också ses vi på Glogatan!